AutomatedGenealogy.com

AutomatedGenealogy Volunteer and User Forum
It is currently Tue Sep 26, 2017 2:00 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: LAC linking: URL error.
PostPosted: Mon Sep 04, 2017 1:05 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 16, 2012 2:59 pm
Posts: 452
Hello,

An attempt to link a LAC record will lead to an invalid URL, since LAC is generating a URL with 'https' while AG is expecting a 'http'. So a manual correction of the URL is presently required.

Thanks,

Michel Dubois, Quebec City.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Sep 09, 2017 11:40 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Feb 08, 2011 12:29 am
Posts: 21
mcmichel wrote:
An attempt to link a LAC record will lead to an invalid URL, since LAC is generating a URL with 'https' while AG is expecting a 'http'. So a manual correction of the URL is presently required.


If one starts with the LAC link in the linking centre https won't be used and everything works as expected. Are you just suggesting that it should accept either one?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Sep 11, 2017 12:29 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 16, 2012 2:59 pm
Posts: 452
Hello Lindsay,

Here is the path I followed for the Octave Latulippe record on the following page in 1901:

http://automatedgenealogy.com/census/View.jsp?id=82556

First, I selected the linking icon at the right in 1901.

Second, I went through a search of Octave Latulippe on LAC1891 through Google:

Third, I clicked on 'Item Number: 4383070' which lead to:

https://www.bac-lac.gc.ca/eng/census/18 ... id=4383070

Fourth, I copied the resulting URL on the link center which lead to

"Unrecognized PANB/LAC link: https://www.bac-lac.gc.ca/eng/census/18 ... id=4383070"

Fifth, I modified the 'https' argument to 'http' which lead to an accepted URL by AG.

So, as you suggest AG could accept either http or https.

Thanks for your interest,

Michel Dubois, Quebec City.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 12, 2017 2:42 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Feb 08, 2011 12:29 am
Posts: 21
The "issue" occurred because the Google search returned a result with https.

Since it was easy, I added a line to the code to change https to http automatically.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 1:46 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 16, 2012 2:59 pm
Posts: 452
Hello Lindsay,

Great! And it works so well.

Thanks again,

Michel Dubois, Quebec City.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group